tisdag 4 november 2008

Disrespekt

Polisen stormade alldeles nyss Smultronstället, det ockuperade huset i Lund. Tidigare har kommunen lovat att ungdomarna som ockuperat huset ska få vara kvar på obestämd tid. I möten med ungdomarna ska de ha lovat ungdomarna att säga till i tid om de tänker köra iväg dem, så att de hinner ta med sig sina personliga tillhörigheter därifrån. Så kommer polisen nu och "bryter upp dörren" - trots total brist på motstånd.

Sättet att hantera situationen visar, tyvärr, att kommunen saknar respekt för sina medborgare. Inte heller är det första gången som människor körs bort från sina nödfixade bostäder: i januari kördes hemlösa bort från de kolonilotter de använt som bostäder, också de utan förvarning. Den gången fanns åtminstone socialen med och erbjöd hjälp för dem som inte hade någonstans att ta vägen. Idag körs husockupanterna ut utan den hjälpen, verkar det som - trots att det sägs att åtminstone hälften av dem som bosatt sig i Smultronstället faktiskt saknar hem.

Det verkar vara det här vårt "fria, demokratiska" samhälle reducerats till. Eller kanske har det aldrig varit något mer. Vi lever i ett samhälle där vi som skulle vara medborgare behandlas som sopor - på detta såg vi ett exempel i januari och ytterligare ett idag.

Är det så det ska vara i ett "fritt" samhälle? Att om du gör någonting med ett uttalat politiskt syfte, då förlorar du alla dina rättigheter. Du behandlas som skit och det du har blivit lovad, det gäller inte längre. Vad fan!

Inga kommentarer: