tisdag 30 augusti 2011

Husjakten, del 2

Vi var och tittade på ett hus till igår. Och blev väl sådär lite halvkära. Ett i grunden supertrevligt hus, byggt ca 1930 och lagom högt i tak (maken är en sån där lång en, så han kräver lite mer än standard). Läget trevligt, trädgården mysig och omgivningen lummig. Lagom stora rum.
Men - för det finns ett stort sådant - allting skulle behöva göras om. Inte det att tapeterna var fula, eller ens lite småsunkiga. Nej, istället var varje rum en påbörjad, tafflig hemmarenovering. Som inte var avslutad, alltså. Sladdar hängde löst ur väggen lite här och där. Det var stora glipor mellan golv och väggar, och mellan väggar och tak. I ett rum hade de satt upp nya gipsskivor som täckte delar av väggen.
Trädgården hade de byggt i nivåer, då den låg i en sluttning. Jättetrevlig ide (får inte till nån fjong med telefonen). Om de inte hade sabbat murbygget som skulle hålla nivåerna uppe, så att de nu höll på att rasa. Trädgården innehöll också ett oerhört trevligt växthus, som dock inte hade ett enda glas kvar i taket.
Utgångspris: mer än man begär för andra, större hus i samma område och som förmodligen är mindre att göra med...

Inga kommentarer: