fredag 18 juli 2008

Shit, vilken diss!

Sydsvenskan skriver idag om en politiker i Laholm som fått sin altan söndersprängd. I artikeln står också att forskare varnar för att hot som detta riskerar göra så att politiska uppdrag kommer att besättas av alltmer olämpliga politiker, eftersom de som är bäst lämpade kanske inte kommer att vilja ta tyngre uppdrag på grund av riskerna. Kvar finns bara hårdbarkade typer utan medkänsla, eller nåt i den stilen.

I samband med denna forskarrapport får vi alltså höra om Laholmsmoderaten Per Asklund, som säger att sprängattentatet inte avskräcker honom från politiken, utan snarare tvärtom. Han menar att han istället känner sig än mer sporrad till sina politiska gärningar.

Nu vet jag ju ingenting om Per Asklund, men jag måste ju säga att Sydsvenskan målar upp en intressant bild i artikeln... Först säger de alltså att de som är bäst lämpade för politiska uppdrag inte tar dem pga hot. Sedan säger de att Per Asklund är är mer motiverad efter dådet. Vill artikelförfattaren med detta säga att Asklund är mindre lämpad?

4 kommentarer:

Amanda sa...

Hahaha, jaa, det låter ju onekligen lite dissande. Men var det samma artikelförfattare till de olika delarna eller är det en redaktör som borde haft lite bättre koll på vinkeln?

Helen sa...

Det verkar vara samma skribent... en sammanhängande artikel med ett namn under.

Catti Ullström sa...

Du är härmed bloggutmanad...:
http://cattiullstrom.blogspot.com/2008/07/inlst-och-utmanad.html

Respekt? « Dockhus sa...

[...] 3 08 2008 Den uppmärksamma kanske har lagt märke till att jag är oerhört road av att se hur journalister vinklar saker och ting. Helgens fynd gjorde jag i ett nummer av tidninge [...]