tisdag 6 mars 2012

Byta lampa i bilen

Kollegan och jag har skaffat oss en ny after work-hobby; innan hemfärd ställer vi oss lite på jobbets parkering och mekar. Jojo! Det började med att hon kom och sa att hon köpt en lampa till sin bil och frågade om jag ville hjälpa till och klura ut hur det funkade. Sagt och gjort - vi fixade. Det var en del trixande i hennes Renault, händerna fick bli så smala det bara gick men vi fick till det till slut.

Lite senare insåg vi att även jag hade en trasig lampa, så vi gjorde upp om en mekardejt efter jobbet idag. Jag åkte och köpte en lampa, upp med huven och vi satte igång. I Toyotan var det faktiskt lite lättare att komma åt, men vi pillade och pillade utan att få till det. Tills vi jämförde nya och gamla lampan och insåg att jag fått fel lampa på affären. Titta här, fästena ser ju inte alls likadana ut (ganska stor skillnad till och med):


Indignerat åkte jag tillbaka till Mekonomen för att tala om att de minsann gett mig fel lampa. Gjorde så. Jag plockade till och med med mig båda lamporna in i affären för att visa hur tokigt det hade blivit. Och snubben i affären tittade på mig, tittade på lamporna och sedan tog han lite försynt ut den gamla lampan ur det svarta fästet som hörde till bilen. "Du är inte först, kan jag ju säga iallafall."

Här sitter fästet istället på kontakten i motorn:

 Och i en handvändning (nåväl, lite krångligare blev det allt med tanke på att jag nu fick stå i mörker och fixa det här...), så lyste lampan igen:


Inga kommentarer: