söndag 8 januari 2012

Favoritmiddagen

Hos oss är pannkakor en klar favoriträtt. Inte minst då vår äldste avkomma är en sådan som inte äter så mycket, och nästan aldrig protein. Lysande är att pannkakor funkar på så många olika sätt. Idag räckte mjölken inte riktigt till, så jag fyllde på med lite extra vatten. Vi hade inget vetemjöl hemma, men väl ett par skvättar av rågsikt och skrädmjöl - mjölsorter som dessutom är så mycket bättre än vanligt vetemjöl.

Tips om ungarna inte tål mjölk eller ägg, är att det går bra att styra upp proteinrika pannkakor ändå - använd tex bönsoppa som vätska i smeten. Dock ingen hit med alltför grötig soppa, försökte med en mustig ärtsoppa en gång, gick tyvärr inte jättebra.

Barnen får alltid plättar (var alltid så sjukt sur på min mamma för att hon vägrade skaffa plättlagg när jag var liten, så jag överkompenserar lite), medan vi stora äter vanliga pannkakor.


Med pannkakor börjar Bumbi helt plötsligt äta. Två fullastade tallrikar gick ner till lunch idag, trots en ganska inaktiv förmiddag. Efter den här bilden kom ytterligare en plätt på, så jordgubbssylt på det:
Bamsetallrikar fyndade vi på Röda korsets kupan i Kinna.

Inga kommentarer: