tisdag 24 juni 2008

Big shots - premiär ikväll

TV-bloggen säger (tråkigt nog helt i enlighet med diverse säljtexter jag stött på) att det handlar om ett gång alfahannar som vill ta för sig av livets goda. Tobbe skriver på bloggen TVtid att det rör sig om en manlig variant av Desperate Housewives.

Själv skulle jag nog välja att jämföra med Sex and the City, snarare än Desperate Housewives. Och alfahannar skulle jag inte kalla de fyra karaktärer som står i centrum i TV-serien Big Shots, som har premiär på Kanal 5 kl 21 ikväll. Kanske har det helt och hållet att göra med hur en uppfattar begreppet alfahanne, men vad det rör sig om här är fyra framgångsrika män som har problem med såväl sex och relationer som med arbete.

En av dem är totalpiskad (till och med GPS-övervakad) av sin fru, som han trots att hon verkar vara sjukligt elak mot honom älskar jättehögt och inte har några som helst problem att vara monogam med.

En annan är lyckligt gift, åtminstone fram tills den dagen han inser att hans fru har en affär med hans chef och av den vetskapen blir förkrossad.

En tredje av männen är en musig liten varelse som efter en tids trubbel i äktenskapet mer eller mindre "råkat" få en galen älskarinna på halsen, och han inser ganska snart att han trots allt älskar sin hustru och att det är henne han vill leva med.

Den fjärde är väl den som kan komma närmast den bild av sexberoende alfahanne som seriens säljtexter ger - han har varit notoriskt otrogen mot alla kvinnor han någonsin dejtat, och har i bagaget bland annat en prostituerad transa. Då serien tar vid i männens liv har han dock börjat inse att känslorna för hans första exfru går djupare än han velat erkänna, och han är faktiskt beredd att satsa på ett monogamt förhållande även han.

Snabbt tempo och bra kvalitet vad gäller både film och skådespeleri gör helt klart serien värd att slänga ett öga på. Ikväll, alltså.

1 kommentar:

Och ikväll - Eli Stone « Dockhus sa...

[...] ikväll - Eli Stone 25 06 2008 Kanal 5 har mycket kul på gång nu. Och de surrealistiska drag vi känner igen från Ally McBeal verkar ha fått en rejäl [...]